مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

هر فرد در جامعه از اين حق برخوردار است كه براي مطالبه حقوق اجتماعي خود عليه ديگران طرح دعوا كند و از دادگاه بخواهد كه با مجرمين طبق قانون برخورد كند. هيچكس نمي‌تواند مانع طرح دعوا توسط فرد ديگر شود اما گاهي ممكن است دعوا به دلايلي رد شود و دادگاه از پيگيري و ‌‌‌بررسي آن صرف نظر كند. چنانچه قرار رد دعوا صادر شود اين اتفاق خواهد افتاد و دعوا ديگر توسط دادگاه ‌‌‌بررسي نخواهد شد. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص قرار رد دعوا و شرايط صدور آن توضيحات مفصلي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع : قرار رد دعوا چيست

قرار رد دعوا و پيامد‌هاي آن

قرار ‌‌‌ر‌د دعوا يكي از انواع قرار‌هاي تعيين شده توسط قانونگذار است كه در موارد مختلفي صادر مي‌شود. قرار ‌‌‌ر‌د دعوا معمولا به علت ايراد وارد نمودن از طرف خوانده ( فردي كه عليه او در دادگاه طرح دعوا شده است) صادر مي‌شود. در برخي موارد نيز مقام قضايي ادامه دادن دعوا را صلاح نمي‌داند و با صدور اين قرار به آن خاتمه مي‌دهد. از مهم‌‌‌ترين پيامد‌هاي اين نوع قرار مي‌توان به ‌‌‌ر‌د شدن دعوا شاره نمود، با صدور اين قرار دعوا ‌‌‌ر‌د شده و ديگر پيگيري نخواهد گرديد.

شرايط صدور قرار رد دعوا چيست‌‌‌ ؟

همانطور كه مي‌دانيد قرار ‌‌‌ر‌د دعوا در مواردي كه خوانده ايراد وارد كند مثل مشروع نبودن دعوا، عدم اهليت خواهان، عدم صلاحيت وكيل خواهان، طرح دعوا خارج از مهلت قانوني و مواردي از اين قبيل صادر مي‌شود. ‌اما قانونگذار شرط مهمي را نيز در خصوص صدور اين نوع قرار پيش بيني كرده است كه خوانده مي‌بايست به آن توجه داشته باشد. چنانچه خوانده بخواهد با وارد كردن ايراد به خواهان يا موضوعات ديگر خواستار صدور قرار ‌‌‌ر‌د دعوا شود مي‌بايست ايراد خود را تا پايان اولين جلسه دادرسي وارد كند. چنانچه خوانده نسبت به اين شرط مهم بي‌توجه باشد ممكن قرار ‌‌‌ر‌د دعوا صادر نشود و شرايط ديگري به وجود بيايد.

ايراد وارد نمودن خوانده پس از پايان اولين جلسه دادرسي و صدور قرار رد دعوا

ايراد وا‌‌‌ر‌د كردن خوانده مي‌بايست تا پايان جلسه اول دادرسي انجام شود و در غير اين صورت قرار ‌‌‌ر‌د دعوا صادر نمي‌شود. اما نكته حائز اهميت اينجاست كه اگر خوانده به خاطر وجود دلايل موجه بعد از پايان اولين جلسه دادرسي ايراد خود را وارد كند بازهم دادگاه ايراد او را مي‌پذيرد و قرار ‌‌‌ر‌د دعوا را صادر خواهد كرد. به عنوان مثال اگر خواهان قبل از پايان اولين جلسه دادرسي داراي اهليت باشد اما بعد از پايان آن جلسه داراي جنون شود و فاقد اهليت شود خوانده مي‌تواند ايراد خود را به اين موضوع وارد كند تا دادگاه قرار ‌‌‌ر‌د دعوا را صادر كند.

سوالات متداول

شرط اصلي صدور قرار ‌‌‌ر‌د دعوا چيست‌‌‌ ؟

شرط اصلي صدور قرار ‌‌‌ر‌د دعوا وارد نمودن ايراد از طرف خوانده تا پايان اولين جلسه دادرسي خواهد بود كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

قرار ‌‌‌ر‌د دعوا معمولا به چه دليل صادر مي‌شود‌‌‌ ؟

قرار ‌‌‌ر‌د دعوا معمولا به دليل اعتراض و وارد نمودن ايراد از طرف خوانده صادر مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرار ر‌د دعوا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قر‌ار رد دعوا پاسخ دهند.

 

منبع : قرار رد دعوا چيست

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/18  ] [ ۱۱ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب